Antena 3 CNN Externe Nou atentat terorist. Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după un atac cu mașină capcană

Nou atentat terorist. Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după un atac cu mașină capcană

Nou atentat terorist. Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după un atac cu mașină capcană
23 Oct 2018   •   17:35

 Şase persoane au fost ucise şi peste 20 au fost rănite marţi într-un atentat cu maşină capcană comis într-o piaţă din Al-Qayyarah, oraş important la sud de Mosul, fosta 'capitală' a grupării Statul Islamic (SI) în Irak, a declarat pentru AFP un oficial al serviciilor medicale. 

'În atac au fost ucise şase persoane şi alte 26 au fost rănite', a afirmat medicul Abdelmoneim Majid al-Tabou, şeful direcţiei de sănătate din Al-Qayyarah. 

Imaginile postate pe reţelele sociale arătau locul atacului din nordul Irakului, o piaţă devastată în care răniţii erau evacuaţi. 

Oraşul Al-Qayyarah, situat la 60 de km sud de Mosul, a fost recucerit de trupele irakiene, la fel ca toate centrele urbane din Irak, care a proclamat la sfârşitul anului 2017 victoria împotriva jihadiştilor. Cu toate acestea mai există încă celulele clandestine care reprezintă în continuare un pericol, în special în zone deşertice şi muntoase din Irak, aşa cum este cazul provinciei Ninive, la graniţa cu Siria, unde se află oraşele Al-Qayyarah şi Mosul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat Kabul masina capcana
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close