Antena 3 CNN Externe Nu-ţi va veni să crezi la ce job se referă anunţul ăsta: "Căutăm doi bărbaţi pentru muncă uşoară"

Nu-ţi va veni să crezi la ce job se referă anunţul ăsta: "Căutăm doi bărbaţi pentru muncă uşoară"

Nu-ţi va veni să crezi la ce job se referă anunţul ăsta: "Căutăm doi bărbaţi pentru muncă uşoară"
28 Aug 2012   •   19:01

Autorităţile din Sri Lanka vor să angajeze două persoane care să se ocupe de spânzurarea condamnaţilor la moarte, menţionând că slujba presupune "muncă uşoară" şi că se caută doar bărbaţi, informează Reuters.
   
Interviurile au debutat marţi, la un an după ce cele două posturi au rămas vacante, în tot acest timp 480 de persoane fiind încarcerate pentru infracţiuni pentru care ar putea fi executate.
   
Pedeapsa capitală nu mai este aplicată în Sri Lanka, o ţară predominant budistă, din 1976, însă, de la încheierea războiului de 25 de ani împotriva Tigrilor Tamil (rebeli separatişti), în mai 2009, s-a înregistrat o creştere a cazurilor de pedofilie, viol, crimă şi trafic de droguri. Din acest motiv, unii avocaţi şi politicieni cer reintroducerea pedepsei cu moartea.
   
Astfel, aproximativ 480 de persoane condamnate pentru crime sau trafic de droguri ar putea fi executate, a spus Gamini Kulatunga, comisar pentru operaţiuni la Departamentul Închisorilor.
   
"Circa 176 de candidaţi se află aici, iar interviurile se vor desfăşura astăzi şi mâine", a mai spus Kulatunga, precizând că "numai bărbaţii sunt eligibili pentru acest post".
   
Posturile sunt vacante după ce unul dintre călăi a fost promovat, iar celălalt a ieşit la pensie.


×
Subiecte în articol: Sri Lanka

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close