Antena 3 CNN Externe Numărul 2 din al-Qaida, Atiyah Abd al-Rahman, a fost omorât

Numărul 2 din al-Qaida, Atiyah Abd al-Rahman, a fost omorât

Numărul 2 din al-Qaida, Atiyah Abd al-Rahman, a fost omorât
Sursa foto: Foto: occident2.blogspot.com
de M.Z.    |    27 Aug 2011   •   21:10

Numărul 2 din al-Qaida, Atiyah Abd al-Rahman, a fost omorât în Pakistan, a anunțat, sâmbătă, un oficial american. Atiyah Abd al-Rahman, care avea în jur de 30 de ani, a fost ucis pe 22 august, informează Reuters.

Oficialul nu a dat detalii despre modul în care a fost ucis Rahman, dar a spus că incidentul a avut loc la Waziristan, în nord-vestul Pakistanului.

Moartea lui Atiyah Abd al-Rahman, numărul doi din rețeaua teroristă al-Qaida, vine după trei luni de la uciderea celui mai căutat terorist de pe planetă, Osama bin Laden.

"Moartea lui Atiyah lui este o pierdere imensă pentru Al-Qaeda, deoarece Ayman al-Zawahri se baza pe el să-l ajute la conducerea rețelei (al-Qaida - n.r.), mai ales după moartea lui bin Laden", a spus oficialul american.

Zawahri este cel care i-a succedat lui bin Laden la conducerea al-Qaida, după ce teroristul a fost ucis tot în Pakistan.

"Materialele găsite la bin Laden arată în mod clar că Atiyah era profund implicat în conducerea operaţiunilor al-Qaida, chiar înainte de raid. El a avut multiple responsabilităţi în rețea şi va fi foarte greu de înlocuit", a mai precizat oficialul american.

Pe 2 mai, Osama bin Laden
a fost omorât în Pakistan de trupele americane. Liderul al-Qaida s-a opus capturării şi a murit într-un schimb de focuri. Bin Laden se ascundea într-o clădire situată la 100 de kilometri de Islamabad, capitala Pakistanului, împreună cu alţi membri ai familiei, mulţi dintre ei ucişi sau capturaţi în timpul luptei.

×
Subiecte în articol: al-Qaida omorat
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close