Antena 3 CNN Externe O navă de croazieră canadiană a eşuat pe o stâncă neînregistrată din zona arctică

O navă de croazieră canadiană a eşuat pe o stâncă neînregistrată din zona arctică

O navă de croazieră canadiană a eşuat pe o stâncă neînregistrată din zona arctică
Sursa foto: Foto: www.jnb-birds.com
30 Aug 2010   •   22:18

Clipper Adventurer, o navă de croazieră canadiană, a eşuat vineri pe o stâncă din Oceanul Arctic care nu figura în hărţi. Cei peste 100 de pasageri au fost evacuaţi duminică de Paza de Coastă canadiană, a anunţat organizatoarea călătoriei, agenţia Adventure Canada, citată de AFP.

Nu au existat răniţi, pasagerii resimţind doar o mişcare slabă în momentul impactului, a anunţat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Bill Evans.

Clipper Adventurer pornise într-o croazieră de 12 zile şi avea 110 turişti la bord. Nava se îndrepta spre Kugluktuk, Nunavut, în Marele Nord canadian.

Spărgătorul de gheaţă Amundsen, ce apaţine Pazei de Coastă canadiene, a avut nevoie de două zile pentru a ajunge la locul naufragiului navei Clipper Adventurer şi a-i salva pe pasageri. Pentru că localizarea navei a durat atât de mult, presa canadiană s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă vaporul s-ar fi scufundat.

Hărţile indicau o adâncime a mării de 68 de metri la locul accidentului, a spus Evans. El a a precizat că nava nu s-a aflat nicodată în pericol, fiind protejată de un sistem de ecluze şi uşi etanşe. În acelaşi timp, echipajul a pus în funcţiune pompe pentru evacuarea eventualelor infiltraţii.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: oceanul arctic zona arctica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close