Antena 3 CNN Externe O persoană a fost arestată, după ce mașina pe care o conducea a intrat într-o dubă a jandarmeriei pe bulevardul Champs Elysees. Ce au găsit anchetatorii în autoturismul suspectului

O persoană a fost arestată, după ce mașina pe care o conducea a intrat într-o dubă a jandarmeriei pe bulevardul Champs Elysees. Ce au găsit anchetatorii în autoturismul suspectului

O persoană a fost arestată, după ce mașina pe care o conducea a intrat într-o dubă a jandarmeriei pe bulevardul Champs Elysees. Ce au găsit anchetatorii în autoturismul suspectului
Sursa foto: Foto: captura video
19 Iun 2017   •   22:09

Update: Butelii de gaz şi mai multe arme, inclusiv un pistol-mitralieră Kalaşnikov, au fost descoperite de anchetatori în maşina care a percutat luni un vehicul al jandarmeriei franceze pe bulevardul Champs-Elysées din centrul Parisului, informează AFP.

Ministrul francez de interne Gérard Collomb a precizat, într-un briefing de presă, că în maşină au fost găsiţi şi 'explozibili'.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez, Pierre-Henry Brandet, a anunţat că şoferul maşinii respective este 'foarte probabil mort' şi că incidentul 'pare să fi fost un act deliberat comis de acest individ'.

Procurorii antiterorism din Paris au anunţat că au deschis o investigaţie despre acest incident, produs în apropiere de Palatul Elysee şi de ambasada Statelor Unite la Paris.

Postul francez BFM TV a relatat că bărbatul era cunoscut de serviciile de securitate franceze.

Potrivit AFP, automobilul a explodat în momentul în care a lovit vehiculul jandarmeriei. Segmentul bulevardului Champs-Elysees din dreptul teatrului Marigny şi staţia de metrou Champs-Elysées Clémenceau au fost închise de forţele de ordine, din motive de securitate.

Update: O persoană a fost arestată, luni după-amiază, după ce un automobil a percutat luni după-amiază un vehicul al jandarmeriei franceze pe bulevardul Champs Elysees din centrul Parisului, transmit AFP, DPA şi Reuters.

Incidentul, care nu s-a soldat cu răniţi, a avut loc în apropiere de teatrul Marigny, nu departe de Palatul Elysee, unde luni seară preşedintele Emmanuel Macron îl va primi pe regele Abdullah al Iordaniei.

Potrivit AFP, automobilul a explodat în momentul în care a lovit vehiculul jandarmeriei. Asupra şoferului a fost găsită o armă, iar pista unui act intenţionat este privilegiată de anchetatori.

Conform postului France Info, şoferul automobilului implicat în incident a fost prins şi plasat în arest, a indicat jandarmeria franceză, care a precizat că nu a fost tras niciun foc de armă. Segmentul bulevardului Champs Elysees din dreptul teatrului Marigny şi staţia de metrou Champs-Elysées Clémenceau au fost închise de forţele de ordine, din motive de securitate.

Într-un mesaj pe Twitter, poliţia a sfătuit publicul să evite zona incidentului. Intervenţia poliţiei a avut loc după ce mai multe persoane au anunţat pe reţelele de socializare online că o maşină a luat foc pe bulevardul Champs Elysees.

Update: Un automobil a percutat luni după-amiază un vehicul al jandarmeriei franceze pe bulevardul Champs Elysees din centrul Parisului, în prezent având loc o operaţiune a poliţiei în zonă, transmit AFP şi Reuters.

Poliţia a închis un perimetru de securitate în jurul Palatului Elysee şi, într-un mesaj pe Twitter, a sfătuit publicul să evite zona incidentului. Intervenţia poliţiei a avut loc după ce mai multe persoane au anunţat pe reţelele de socializare online că o maşină a luat foc pe bulevardul Champs Elysees.

Deocamdată nu se ştie dacă a fost vorba despre un accident sau un act intenţionat. Suspectul a fost imobilizat.

Știre inițială:  Panică pe Champs Elysee. Zona a fost închisă după ce s-a auzit o explozie și mai multe împușcături. Oamenii legii au imobilizat un bărbat la pământ.

Se pare că o mașină ar fi intrat într-o autodubă de poliție. Oamenii au fost zăriți alergând pe străzi, în timp ce ofițeri înarmați au încercuit zona.

Martorii susțin că au auzit o explozie și mai multe împușcături, în timp ce polițiștii îi rugau pe cei aflați la fața locului să se ascundă.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close