Antena 3 CNN Externe Obama recunoaşte că economia americană "nu se comportă bine"

Obama recunoaşte că economia americană "nu se comportă bine"

Obama recunoaşte că economia americană "nu se comportă bine"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Iun 2012   •   10:25

Preşedintele Barack Obama a recunoscut vineri că economia americană "nu se comportă bine", după ce a fost criticat de adversarii săi republicani pentru că a afirmat anterior că sectorul privat "se comportă bine" în Statele Unite, relatează AFP.
   
"Este absolut evident că economia nu se comportă bine", a declarat Obama după ce s-a întâlnit cu preşedintele filipinez Benigno Aquino la începutul după-amiezii.
   
Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele a încercat să pună în evidenţă bilanţul său economic. "Am creat 4,3 milioane de locuri de muncă în cursul ultimelor 27 de luni. Peste 800.000 doar în acest an. Sectorul privat se comportă bine", a declarat acesta.
   
Adversarul său la alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie, Mitt Romney, a reacţionat la aceste declaraţii afirmând că acestea vor "rămâne în istorie". "Este o eroare de calcul şi o neînţelegere extraordinară din partea preşedintelui care este deconectat de la realitate", a apreciat Romney.
   
Obama nu a revenit complet asupra declaraţiilor sale însă le-a atenuat, apreciind vineri după-amiază că "am fost martorii unei mişcări pozitive în sectorul privat".

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close