Antena 3 CNN Externe ONU: 5 miliarde persoane vor folosi mobilul în 2010

ONU: 5 miliarde persoane vor folosi mobilul în 2010

ONU: 5 miliarde persoane vor folosi mobilul în 2010
Sursa foto: telefon mobil
16 Feb 2010   •   18:35

Numărul celor ce folosesc telefoanele mobile va ajunge la cinci miliarde de persoane în acest an, în special datorită creşterii cotei tefoanelor denumite smartphone în statele dezvoltate, dar şi serviciilor din statele sărace, arăta o agenţie ONU.
Organizaţia Internaţională pentru Telecomunicaţii arăta că numărul abonaţilor la internet broadband mobil va depăşi un miliard în acest an, după ce a ajuns la 600 milioane în 2009.

"Chiar şi în criza economică, nu am văzut o cădere în cererea pentru servicii de comunicaţii," arăta secretarul general al ITU Hamadoun Toure, în cadrul unei declaraţii la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile în Barcelona.

Studiul, prezentat la Congresul Mondial arată că la finele anului 2009 numărul clienţilor serviciilor de telefonie mobilă a ajuns la 4,6 miliarde.

?Sunt sigur că în 2010 serviciile de telefonie mobilă vor continua creşterea fiindcă tot mai mulţi oameni folosesc telefoanele mobile pentru a se conecta la internet", a declarat Hamadoun Toure.
Totodată, numărul abonaţilor la servicii de internet mobil va depăşi un miliard în 2010, de la 600 de milioane în anul anterior, arată studiul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: telefonie mobila telefoane mobile
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close