Antena 3 CNN Externe Opoziţia ucraineană: Regimul de la Kiev vrea să o "elimine fizic" Iulia Timoşenko

Opoziţia ucraineană: Regimul de la Kiev vrea să o "elimine fizic" Iulia Timoşenko

Opoziţia ucraineană: Regimul de la Kiev vrea să o "elimine fizic" Iulia Timoşenko
Sursa foto: Foto: novinite.com
16 Mar 2012   •   09:14

Regimul ucrainean împiedică tratamentul medical al opozantei Iulia Timoşenko, care suferă de dureri de spate în închisoare, într-o tentativă de a o "elimina fizic", este de părere partidul acesteia, informează AFP.
   
Decizia de a o trata pe fosta prim-ministru în închisoare şi nu într-o clinică specializată "dovedeşte intenţia de a o elimina fizic pe principala adversară a preşedintelui" Viktor Ianukovici, a declarat partidul într-o petiţie citită în faţa parlamentarilor de către deputatul Serghi Sobolev.
   
"Oficialii i-au propus Iulia Timoşenko de a îi face o puncţie în măduva osoasă în închisoare. (...) A realiza o procedură neurochirurgicală atât de complicată într-o celulă de închisoare este inacceptabil şi se aseamănă mai mult cu o tentativă de omor", a adăugat acesta.
   
Avocaţii lui Timoşenko au afirmat că medici de la clinica berlineză Charite au examinat-o pe aceasta în februarie recomandând "spitalizarea" ei într-o "clinică în afara închisorii".
   
Administraţia penitenciarului susţine la rândul său că medicii germani şi colegii lor ucraineni i-au propus lui Timoşenko un program de tratament în închisoare şi aceasta a refuzat, insistând să fie tratată în clinica Charite.
   
Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, încarcerată din august anul trecut, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care a fost şeful guvernului.
   
Vizată de o serie de alte anchete judiciare, Timoşenko, care a candidat la alegerile prezidenţiale din 2010 fără succes, denunţă aceste acuzaţii ca fiind o răzbunare personală a preşedintelui Ianukovici.
   
Acest caz a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană care îl consideră motivat politic.
   

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close