Antena 3 CNN Externe Opt morţi şi 86 de răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Beirut

Opt morţi şi 86 de răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Beirut

Opt morţi şi 86 de răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Beirut
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Oct 2012   •   23:37

Opt morţi şi 86 de răniţi arată bilanţul definitiv al atentatului în care a murit, vineri, şeful serviciilor de informaţii ale poliţiei libaneze la Beirut, a anunţat de o sursă guvernamentală, citată de AFP.
   
"Atentatul a provocat moartea a opt persoane, între care şeful serviciilor de informaţii ale Forţelor de securitate internă (FSI), Wissam al-Hassan, şoferul acestuia şi garda lui de corp", a declarat această sursă, menţionând 86 de răniţi.
   
Generalul Wissam al-Hassan circula într-o maşină obişnuită pe o străduţă din Achrafieh, un cartier din centrul Beirutului, când a explodat o maşină-capcană, potrivit aceleiaşi surse. Mai multe clădiri au suferit daune în Piaţa Sassine din cartierul Achrafieh, un imobil a luat foc iar numeroase balcoane s-au prăbuşit.


   
Saad Hariri, liderul opoziţiei libaneze, l-a acuzat pe preşedintele Bashar al-Assad de acest asasinat.
   
"Îl acuzăm pe Bashar al-Assad pentru că l-a asasinat pe Wissam al-Hassan, garantul securităţii libanezilor", a declarat fostul premier pentru un post de televiziune libanez.
   
"Îl acuz deschis pe Bashar al-Assad şi regimul său că l-au ucis pe Wissam al-Hassan", a declarat pentru AFP liderul druz Walid Joumblatt.
   
Regimul sirian a fost deja acuzat de o serie de atentate şi asasinate care au vizat, între 2005 şi 2008 personalităţi politice ostile Damascului, în special fostul premier Rafic Hariri, tatăl lui Saad.
   
Multor supravieţuitori, atentatul le-a readus în memorie anii negri ai războiului civil (1975-1990). "Aceasta mă duce cu 30 de ani în urmă, în epoca atentatelor-capcană", a afirmat un medic de la spitalul Hôtel-Dieu.
   
În întreaga lume, atentatul a generat un val de condamnări. Statele Unite au denunţat un atentat "terorist", subliniind că "nimic nu poate justifica o astfel de violenţă", în timp ce Vaticanul a evocat o "violenţă absurdă".
   




×
Subiecte în articol: Beirut atentat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close