Antena 3 CNN Externe Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 15% din populaţia lumii suferă de un handicap

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 15% din populaţia lumii suferă de un handicap

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 15% din populaţia lumii suferă de un handicap
Sursa foto: Foto: www.aaditi.in
20 Sep 2013   •   08:37

Peste un miliard de oameni suferă la nivel global de un anumit tip de handicap. Mai grav este însă, că cei mai mulţi nu îşi permit un tratament pentru afecţiunea lor, iar de multe ori nu au acces la educaţie sau transport.

O persoană din 7 suferă de un anumit tip de dizabilitate. Vorbim de 15% din populaţia mondială, iar procentul creşte pe măsură ce îmbătrâneşte populaţia şi se extind bolile cronice. Jumătate dintre aceştia nu-şi permit un tratament sanitar, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citată de Agerpres.

În cazul persoanelor cu dizabilităţi, posibilitatea de a primi un tratament medical neadecvat este de două ori mai mare decât în cazul celorlalte persoane, iar posibilitatea de a li se refuza asistenţa medicală este triplă.

70 de milioane de persoane din întreaga lume ar avea nevoie de un scaun cu rotile şi numai între 5% şi 15% dintre ele îl şi au.

Şi cei care nu aud au foarte mult de suferit. Peste 360 de milioane de oameni ar avea nevoie de aparate auditive, însă producţia mondială de aparate auditive pentru surzi acoperă numai 10% din nevoile acestora.




×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close