Antena 3 CNN Externe Oscar Pistorius va putea fi eliberat pe cauţiune până la proces

Oscar Pistorius va putea fi eliberat pe cauţiune până la proces

Oscar Pistorius va putea fi eliberat pe cauţiune până la proces
Sursa foto: Foto: Ap/Agerpres
de N.B.    |    22 Feb 2013   •   17:17

Multiplul campion paralimpic, Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita în noaptea dintre 13 şi 14 februarie, poate să fie eliberat pe cauţiune, după ce judecătorul Desmond Nair i-a aprobat dosarul, informează Mediafax.

"Am ajuns la concluzia că acuzatul a prezentat un dosar ce permite eliberarea sa pe cauţiune", a spus judecătorul, după ce a detaliat timp de două ore argumentele apărării şi pe cele ale acuzării.
   
Judecătorul a precizat că Oscar Pistorius nu ar risca să fugă în străinătate, având în vedere notorietatea sa.
       
Pe parcursul monologului său, magistratul a menţionat rând pe rând argumentele celor două părţi: "Apărarea nu a reuşit să demonstreze în faţa curţii că sunt puncte slabe în dosarul parchetului. (...) De asemenea, parchetul nu a demonstrat că dosarul contra acuzatului era suficient de solid şi incontestabil".

Sportivul fără picioare susţine că şi-a împuşcat prietena din greşeală, crezând că era un hoţ. De cealaltă parte, procurorii sud-africani îl acuză de crimă cu premeditare şi susţin că au şi dovezi.

Dacă va fi găsit vinovat, atletul riscă să îşi petreacă restul zilelor în închisoare. Între timp, unul dintre poliţiştii care se ocupă de caz este acuzat la rândul lui de tentativă de crimă.

În 2011, acesta împreună cu alţi doi colegi, ar fi tras asupra unui vehicul în care se aflau 7 persoane.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close