Antena 3 CNN Externe Patriarhul Rusiei cere răzbunare pentru atentatul cu bombă

Patriarhul Rusiei cere răzbunare pentru atentatul cu bombă

Patriarhul Rusiei cere răzbunare pentru atentatul cu bombă
Sursa foto: patriarhul kirill
30 Noi 2009   •   03:11

Şeful Bisericii Ortodoxe rus a cerut autorităţilor să ofere o "replică puternică" contra celor care au pus la cale atentatul cu bombă ce a ucis 25 persoane, pe fondul unei anchete a poliţiei ce încearcă să stabilească dacă rebelii islamişti sunt implicaţi.

O bombă a deraiat trenul de mare viteză ce leagă Moscova de Sankt Petersburg, crescând temerile pentru un nou val de atacuri la cinci ani după ce cecenii au organizat o serie de atentate în Moscova.


"Noi credem că replica va fi destul de eficientă şi puternică pentru a arăta acestor oameni groaznici că ... atunci când mâna duşmanului se ridică contra vieţilor noastre, putem să ne apărăm cetăţenii," declara Patriarhul Kirill la o ceremonie la Moscova .

Comentariile au fost cele mai dure declaraţii contra atentatorilor ale unei persoane publice. Preşedintele rus Dmitri Medvedev ceruse sâmbătă calm şi a ordonat oficialilor să facă totul pentru a ajuta victimele atacului.

Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atentat, dar analiştii ruşi cred că este vorba de grupurile militante din Caucazul de Nord, majoritar musulman. O asumare din partea grupărilor rebelilor musulmani ar alimenta tensiunile dintre majoritatea creştină din Rusia şi minoritatea musulmană, Cu atât mai mult cu cât acum câteva săptămâni, un preot ortodox care critica islamul a fost împuşcat în biserica sa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica ortodoxa atentat cu bomba
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close