Antena 3 CNN Externe Un paznic al unei galerii de artă din Rusia se plictisea la serviciu, așa că a desenat ochi pe tablouri

Un paznic al unei galerii de artă din Rusia se plictisea la serviciu, așa că a desenat ochi pe tablouri

Un gardian rus al unei galerii de artă a fost acuzat că a mâzgălit pe un tablou din epoca sovietică pe care l-a păzit în prima zi de muncă.

Un paznic al unei galerii de artă din Rusia se plictisea la serviciu, așa că a desenat ochi pe tablouri
Sursa foto: Twitter/HYPEBEAST
de Alexandra Ionescu    |    10 Feb 2022   •   17:39

În timpul unei vizite la Centrul Elțîn din Ekaterinburg, în decembrie, doi vizitatori au văzut ochi desenați cu pixul despre lucrarea Three Figures a Annei Leporskaya.

Pictura de avangardă prezintă trei figuri abstracte și fără ochi.

Agentul de securitate a fost de atunci concediat, iar polițiștii au deschis o anchetă penală.

Într-o declarație, directorul executiv al Centrului Elțin, Alexander Drozdov, a spus că paznicul era angajat de o organizație privată de securitate.

A fost și prima zi de muncă a agentului de securitate, a declarat curatorul expoziției Anna Reshetkina pentru site-ul rus ura.ru.

„Motivele lui sunt încă necunoscute”, a spus ea.

Din fericire, vinovatul nu a aplicat o presiune puternică pe pânză cu stiloul și, ca urmare, pagubele nu au fost foarte mari, potrivit The Art Newspaper Russia.

Dacă va fi găsit vinovat, paznicul bănuit de crimă riscă o amendă și până la trei luni de închisoare.

Pictura a fost returnată Galerii de Stat Tretiakov din Moscova, care a împrumutat tabloul galeriei Elțin, pentru restaurare la o zi după descoperirea vandalismului.

Restaurarea este estimată la 250.000 de ruble (3.345 USD).

Leporskaya a fost elevul celebrului artist Kazimir Malevich, care a dezvoltat o mișcare de avangardă care a luat cu asalt lumea artei în anii 1920.

Leporskaya a devenit faimoasă pentru proiectarea de clădiri și expoziții, precum și pentru pictură, iar lucrările ei pot fi găsite în diferite muzee din Rusia.

Centrul Elțîn a fost numit după primul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, care a fost la putere între 1991 și 1999.

El a supravegheat tranziția țării după căderea Uniunii Sovietice și a trebuit să facă față diferitelor crize economice și politice în timpul președinției sale.

Când și-a părăsit mandatul, dl Elțin era foarte nepopular în Rusia, iar muzeul construit în numele său a divizat opinia publică, informează BBC.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close