Antena 3 CNN Externe Pele, condus de peste 150.000 de oameni pe ultimul drum | Fostul mare fotbalist suferea de cancer și a murit joia trecută

Pele, condus de peste 150.000 de oameni pe ultimul drum | Fostul mare fotbalist suferea de cancer și a murit joia trecută

Zeci de mii de oameni au stat la cozi încă din timpul nopții de luni spre marți pentru a-și lua rămas bun de la Pele, regele fotbalului.

Pele, condus de peste 150.000 de oameni pe ultimul drum | Fostul mare fotbalist suferea de cancer și a murit joia trecută
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2023   •   15:40

Fostul mare sportiv este înmormântat marți într-un cimitir din orașul brazilian Santos.

Potrivit informațiilor din presa latino-americană, peste 150.000 de persoane au mers să-l vadă pentru ultima dată pe legendarul fotbalist.

Fluxul de vizitatori la capela funerară de la stadionul Vila Belmiro a fost intens în cursul nopții și a mai scăzut spre dimineață.

Printre cei care au venit să-și ia rămas bun de la Pele s-a numărat și noul președinte brazilian, Lula da Silva.

Ceremonia de rămas bun deschisă publicului s-a încheiat la ora 15, ora României, înmormântarea fiind anunțată pentru ora 17.

După procesiunea pe străzile din Santos, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele este depus la Memorial Necropole Ecumenica.

Este vorba despre un cimitir vertical de 14 etaje, unde își dorm somnul de veci fratele și tatăl fostului mare fotbalist brazilian.

Diagnosticat cu cancer, Pele a murit în spital

Pele, pe numele real  Edson Arantes do Nascimento, a încetat din viață joia trecută, la vârsta de 82 de ani.

Autoritățile medicale au precizat că decesul a survenit în urma cedării mai multor organe vitale.

Singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970), Pele era internat încă din 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra unui cancer de colon diagnosticat în 2021 și pentru tratarea unei infecții respiratorii.

Pe 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat și că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncțiilor la rinichi și inimă.

Născut pe 23 octombrie 1940 într-o familie săracă, într-o localitate din statul brazilian Minas Gerais, Pele a înscris în cariera sa 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri sub culorile clubului brazilian Santos (1956-1974), la Cosmos New York (1975-77) și la naționala Braziliei (77 de goluri în 92 de selecții).

A fost ales sportivul secolului XX de către Comitetul Internațional Olimpic (1999), fotbalistul secolului XX de către FIFA (2000) și a câștigat Balonul de Aur, trofeu care i-a fost înmânat în ianuarie 2014.

După ce și-a încheiat activitatea, Pele a jucat în filme, a înregistrat cântece și a deținut chiar un post de ministru al Sporturilor în țara sa natală.

×
Subiecte în articol: Pele înmormântare Santos Brazilia cancer
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close