Antena 3 CNN Externe Pentagonul abandonează doctrina celor două războaie simultane

Pentagonul abandonează doctrina celor două războaie simultane

Pentagonul abandonează doctrina celor două războaie simultane
Sursa foto: armata americana
03 Feb 2010   •   17:54

SUA va abandona doctrina sa de a fi mereu pregătită pentru a duce două războaie convenţionale simultan. Robert Gates, secretarul Apărării, arăta că Pentagon îşi va muta concentrarea pe o arie mai largă de provocări care vor include terorismul şi securitatea cibernetică.
În cadrul unui analize a strategiei militare americane, el declara că Pentagonul trebuie să se pregătească pentru un "peisaj nesigur de securitate?, unde extremiştii sau "actorii non-statali" caută tehnologie balistică sau arme de distrugere în masă.
Avertizând că puterea militară SUA se confruntă cu noi limite şi constrângeri, el declara că armamentul, tacticile şi inamicii au depăşit "estimările familiare ce au dominat planificarea americană după Războiul Rece".

"Am învăţat prin experienţe dureroase că războaiele pe care le luptăm rar sunt războaiele pe care le-am planificat," declara Gates, în timp ce a prezentat Analiza de Apărare pe patru ani a Pentagonului şi planul de buget pe 2011 în faţa comisiei senatoriale
Oficialul a cerut mai multe investiţii în drone aeriene, elicoptere şi forţe pentru operaţiuni speciale, care s-au dovedit vitale în războiul afgan.
Administraţia Obama doreşte 741 miliarde dolari în cheltuieli pentru apărare în 2011, din care circa 200 miliarde dolari pentru Irak şi Afganistan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Pentagon armata americana
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close