Antena 3 CNN Externe "Pentagonul ignoră cazurile de agresiune sexuală din armata SUA"

"Pentagonul ignoră cazurile de agresiune sexuală din armata SUA"

"Pentagonul ignoră cazurile de agresiune sexuală din armata SUA"
17 Mai 2011   •   17:11

Victimele agresiunilor sexuale din armata americană susţin că Pentagonul a închis ochii la informaţiile despre infracţiunile comise şi a eşuat în a aduce agresorii în faţa justiţiei.

Veteranii care spun că au fost abuzaţi sexual de camarazii lor critică Departamentul de Apărare al SUA pentru că promovează ascunderea informaţiilor şi nu îi judecă pe agresorii din serviciul militar. "Aproape 3.200 de bărbaţi şi femei au depus plângeri de agresiuni sexuale în 2010. Unii spun că au fost abuzaţi în zonele de război din Afganistan şi Irak. Iar departamentul de Apărare estimează că plângerile oficiale reprezintă mai puţin de 14% din numărul total al agresiunilor", informează Press TV.

Deşi s-au făcut progrese, unii bărbaţi nu acceptă femeile în armată şi atitudinea poate conduce la violenţă sexuală. "Nu este vorba despre act sexual, ci despre un act de putere. Este despre dominare şi despre controlul asupra unei persoane".

16 persoane au dat în judecată Pentagonul că a neglijat plângerile lor cu privire la hărţuirea sexuală, asalt şi viol în timpul serviciului militar. "Sistemul a permis la foarte mulţi agresori să scape de justiţie", a spus una dintre victime, Myla Haider.

În 2007 s-au înregistrat 2.200 de plângeri, în timp ce în 2009 cifra a crescut până la 3.300. Aproape 37% dintre victime au fost violate de mai multe ori, în timp ce 14% au fost violate în grup.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close