Antena 3 CNN Externe Poliţiştii din Ecuador vor primi salarii mărite, după revolta împotriva preşedintelui

Poliţiştii din Ecuador vor primi salarii mărite, după revolta împotriva preşedintelui

Poliţiştii din Ecuador vor primi salarii mărite, după revolta împotriva preşedintelui
05 Oct 2010   •   15:33

Ecuador a mărit fondul de salarii pentru poliţişti şi armată cu până la 35 de milioane de dolari pe an, după zile de revoltă în care soldaţii au fost forţaţi să îl salveze pe preşedintele ţării, Rafael Correa, din ceea ce acesta a numit o încercare de "lovitură de stat".

Ministrul Apărării, Javier Ponce, a anunţat creşterile salariale seara trecută, căpitanii şi maiorii urmând să primească cu până la 570 de dolari în plus în fiecare lună.

Poliţiştii din Ecuador au preluat, joi, controlul Congresului, în timp ce militarii au ocupat aeroportul din Quito. Şeful statului s-a refugiat într-o cameră de spital din Quito după ce a fost atacat cu gaze lacrimogene. El a fost nevoit să părăsească zona, purtând o mască pe faţă, după un discurs inflamat în care anunţa că nu va ceda. Ulterior, preşedintele a declarat că se teme pentru viaţa sa.

Scandalul a pornit de la o lege aprobată de Parlament care suprima unele prime pentru vechime acordate membrilor forţelor de ordine. Legea "serviciului public" a provocat, totodată, un conflict între Executiv şi Parlament, majoritatea refuzând să adopte unele articole ale proiectului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ecuador
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close