Antena 3 CNN Externe Povestea impresionantă a fetiţei de şase ani, VÂNDUTĂ de tatăl ei pentru a-şi şterge o datorie

Povestea impresionantă a fetiţei de şase ani, VÂNDUTĂ de tatăl ei pentru a-şi şterge o datorie

Povestea impresionantă a fetiţei de şase ani, VÂNDUTĂ de tatăl ei pentru a-şi şterge o datorie
Sursa foto: Foto captura YouTube
10 Apr 2014   •   10:21

O fetiţă în vârstă de şase ani din Afganistan a fost salvată de la o căsătorie pe care tatăl ei a fost nevoit să o aranjeze, pentru a scăpa de o datorie, în urma demersurilor făcute de organizaţiile pentru drepturile omului.

Anul trecut, tatăl fetei, pe nume Taj Mohammad, s-a împrumutat de 2.500 de dolari pentru a plăti cheltuielile de spitalizare ale soţiei sale, grav bolnavă, după ce au fost nevoiţi să îndure foamea şi gerul iernii într-o tabără de la periferia oraşului Kabul.

Pentru că nu şi-a putut onora promisiunea de a restitui banii împrumutaţi, bărbatul a fost nevoit să accepte să-şi mărite fata, de doar şase ani, cu băiatul de 19 ani al celui care i-a dat banii.

"A fost o decizie cumplită. Toată lumea renunţă la copii, dar să o dau pe Naghma într-o asemenea manieră a fost ceva îngrozitor", a povestit tatăl fetiţei.

Organizaţiile pentru drepturile omului au aflat despre acest caz şi, împreună cu avocata americană Kimberley Motley, au reuşit să anuleze căsătoria fetiţei. În plus, un binefăcător anonim a oferit familiei Mohammad suma necesară pentru a-şi achita datoria.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close