Antena 3 CNN Externe Premierul francez: Mai multe "proiecte de atentate" au fost dejucate în Franţa

Premierul francez: Mai multe "proiecte de atentate" au fost dejucate în Franţa

Premierul francez: Mai multe "proiecte de atentate" au fost dejucate în Franţa
Sursa foto: Foto: lci.tf1.fr
03 Oct 2014   •   21:12

''Mai multe proiecte de atentate'' au fost dejucate în ultimii doi ani în Franţa, a anunţat vineri premierul Manuel Valls, confirmând în mod oficial informaţiile obţinute de mass-media de la surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, informează AFP.

Biroul de presă al premierului francez a precizat imediat că declaraţia lui Valls nu făcea referire la proiecte necunoscute marelui public.
 
"Au fost zădărnicite plecări de combatanţi (jihadiști), inclusiv minori, şi mai multe proiecte de atentate ce urmau să fie comise pe teritoriul francez au fost dejucate', a declarat şeful guvernului francez, în timpul unui discurs susţinut la Institutul de Înalte Studii de Apărare Naţională din Franţa.

'Vom face faţă în acelaşi timp unui inamic interior şi exterior', a declarat premierul francez. Aceasta 'nu înseamnă că vom semăna frică', ci faptul că 'aleşii şi concetăţenii noştri sunt pe deplin conştienţi de această ameninţare', a mai spus Valls.

Potrivit biroului de presă al premierului, Valls s-a referit la 'patru proiecte de atentat care au fost eficient dejucate': acţiunile planificate de gruparea numită 'Cannes-Torcy-Sarcelles', de jihadistul din Canet, de un alt jihadist întors din Liban și de două tinere femei ce intenţionau să atace ţinte civile', potrivit unui consilier al premierului francez.

 

×
Subiecte în articol: Franta manuel valls
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close