Antena 3 CNN Externe Premierul francez va restitui statului 2500 de euro pentru că a mers la meci cu avionul guvernamental

Premierul francez va restitui statului 2500 de euro pentru că a mers la meci cu avionul guvernamental

Premierul francez va restitui statului 2500 de euro pentru că a mers la meci cu avionul guvernamental
11 Iun 2015   •   12:19

Premierul francez Manuel Valls, aflat în centrul unei polemici pentru că a folosit un avion guvernamental în scopul de a merge sâmbătă la Berlin pentru a vedea un meci de fotbal împreună cu doi copii ai săi, a anunțat joi că va restitui statului suma de 2.500 de euro pentru prezența lor, relatează AFP, preluată de Agepres. 
''În cadrul acestei deplasări oficiale, am utilizat mijloacele puse în mod normal la dispoziția premierului (...). Dar sunt sensibil, desigur, la reacția francezilor. Trebuie să am un comportament perfect riguros (...). Pentru a înlătura orice îndoială, am decis să-mi asum costul pentru cei doi copii ai mei, adică 2.500 de euro'', a declarat Valls în cursul unei vizite în insula franceză La Reunion din Oceanul Indian.

Cei 2.500 de euro corespund tarifului mediu pentru un zbor comercial dus-întors între orașul Poitiers (centru-vest), unde se afla premierul, și Berlin, potrivit anturajului său.

''Vreau să pun punct acestei polemici pentru a mă consacra problemelor esențiale'', a adăugat Valls, al cărui demers a fost aprobat în cursul dimineții de către ministrul său de externe, Laurent Fabius. Este o decizie ''înțeleaptă'', a declarat Fabius la postul BFMTV, exprimându-și speranța că ea ''va încheia polemica''.

×
Subiecte în articol: manuel valls
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close