Antena 3 CNN Externe Președintele Dumei de Stat din Rusia, apel către ucrainieni: "Depuneți armele! Acțiunile țării noastre au ca scop doar protejarea păcii"

Președintele Dumei de Stat din Rusia, apel către ucrainieni: "Depuneți armele! Acțiunile țării noastre au ca scop doar protejarea păcii"

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a făcut un apel de pace la deputații Radei Supreme și la cetățenii Ucrainei.

Președintele Dumei de Stat din Rusia, apel către ucrainieni: "Depuneți armele! Acțiunile țării noastre au ca scop doar protejarea păcii"
de Alexandra Ionescu    |    24 Feb 2022   •   12:45

„Fac un apel către cetățenii Ucrainei: v-am considerat și vă considerăm un popor fratern. Acțiunile țării noastre au ca scop doar protejarea păcii.

Vă rugăm să nu vă implicați și să nu participați la nicio mobilizare propusă de autoritățile de la Kiev. nu sunt independente, toate ordinele sunt date de Washington și Bruxelles”, a scris Volodin pe canalul său de Telegram joi.

De asemenea, el le-a cerut ucrainenilor ai căror persoane dragi servesc în Forțele Armate ale Ucrainei să depună armele. Potrivit acestuia, ordinele regimului ucrainean sunt criminale și vizează protejarea intereselor NATO și ale Statelor Unite. 

El a reamintit, de asemenea, istoria comună a Federației Ruse și a Ucrainei, cultura și credința comună.

Într-o adresă adresată deputaților Radei Supreme, Volodin le-a cerut „să dea dovadă de prudență și voință”.

"Dacă vă iubiți Patria, faceți totul pentru a face din Ucraina un stat pașnic. Rusia nu a fost niciodată un dușman al Ucrainei", a subliniat Volodin.

El a criticat extinderea NATO spre est și a spus că declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre dorința de a deține o capacitate nucleară confirmă temerile Rusiei. „Având în vedere că Washingtonul și Bruxelles-ul au respins propunerile Rusiei privind problemele de securitate globală, iar Kievul refuză de 8 ani să pună în aplicare acordurile de la Minsk, demilitarizarea Ucrainei este singura cale rămasă.

Calea care va preveni un război în Europa. singura modalitate de a opri masacrul și catastrofa umanitară”, a spus Volodin.

El a adăugat că deputații Dumei de Stat susțin decizia de a desfășura o operațiune militară în Donbass și a numit ca obiectiv protecția oamenilor care trăiesc în Ucraina.

Joi mai devreme, a devenit cunoscut faptul că Rusia intenționează să desfășoare o operațiune militară specială în Donbass, în conformitate cu Carta ONU, decizia Consiliului Federației și acordurile cu Republicile Populare Donețk și Lugansk.

"Am decis să conduc o operațiune militară specială. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani.

Și pentru aceasta ne vom strădui pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Precum și aducerea în fața justiției pe cei care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse”, a declarat președintele rus Vladimir Putin în discursul său.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close