Antena 3 CNN Externe Preşedintele Ucrainei îşi reia activitatea, după concediul medical de săptămâna trecută

Preşedintele Ucrainei îşi reia activitatea, după concediul medical de săptămâna trecută

Preşedintele Ucrainei îşi reia activitatea, după concediul medical de săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Feb 2014   •   16:39
Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, îşi reia luni activitatea după o infecţie respiratorie acută, anunţă Preşedinţia de la Kiev, citată de AFP, conform Mediafax.
"Preşedintele Ucrainei se simte bine, starea sa de sănătate este satisfăcătoare. Viktor Ianukovici intenţionează să îşi reia activitatea luni", precizează Preşedinţia.
Ianukovici a intrat în concediu medical joi, la o zi după demisia Guvernului şi în contextul în care ţara se află în plină criză politică, după două luni de proteste violente.
Aproximativ 50.000 de persoane s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din centrul Kievului, unde manifestaţiile continuă de două luni, protestatarii cerând demisia Administraţiei Viktor Ianokovici. Opoziţia proeuropeană a prezentat manifestaţia de duminică drept o "reuniune de informare". Mitingul a început cu discursurile unor preoţi greco-catolici şi ortodocşi care au făcut apel la dreptate şi la unitate naţională în contextul crizei fără precedent cu care se confruntă Ucraina.
Unul dintre liderii opoziţiei, Vitali Kliciko, a declarat la Munchen că, deocamdată, nu se conturează nicio soluţie la criza din Ucraina, în pofida negocierilor dintre putere şi opoziţie.
Sâmbătă, rivalitatea ruso-occidentală a revenit în prim-plan, în contextul în care Statele Unite, Germania şi Franţa au exprimat susţinere pentru opoziţia ucraineană, în timp ce Rusia a denunţat manifestaţiile "ilegale" din Ucraina. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat, Aleksei Pucikov, a acuzat duminică Uniunea Europeană de comportament "colonizator" faţă de Ucraina.
Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close