Antena 3 CNN Externe Preţul de mutare a Concordiei s-a dublat

Preţul de mutare a Concordiei s-a dublat

Preţul de mutare a Concordiei s-a dublat
Sursa foto: Foto: Reuters
12 Iul 2013   •   16:34

Îndepărtarea epavei Costa Concordia, de pe ţărmurile insulei italiene Giglio, va costa 500 de milioane de euro, de două ori mai mult decât se estimase iniţial, au anunţat vineri proprietarii companiei maritime de croaziere.

La 18 luni după dezastru, vasul este încă aplecat pe partea dreaptă, la mică distanţă de mal. Se preconizează că va fi repus pe linia de plutire în septembrie, iar apoi va fi tractat într-unul din porturile învecinate.

În iulie 2012, proprietarii companiei Costa Crociere, spuneau că lucrările de mutare a navei se vor ridica la cel mult 236 de milioane de euro. În ianuarie, deja suma crescuse la 400 de milioane de euro.

Locuitorii din zonă sunt nerăbdători să scape de nava răsturnată şi spun că priveliştea insulei a devenit macabră, iar din pricina asta, turismul local are de suferit.

Costa Concordia a naufragiat pe malul insulei Giglio la data de 13 ianuarie 2012, având la bord 4229 de persoane, pasageri şi membri ai echipajului. Dintre acestea, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Procesul căpitanului Francesco Schettino va avea prima înfăţişare la data de 17 iulie.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close