Antena 3 CNN Externe Primele alegeri locale organizate în Kosovo, de la declararea independenţei

Primele alegeri locale organizate în Kosovo, de la declararea independenţei

Primele alegeri locale organizate în Kosovo, de la declararea independenţei
Sursa foto: Kosovo
15 Noi 2009   •   16:08

Kosovo se pregăteşte pentru primele alegeri de la declararea independenţei provinciei în 2008. Peste un milion şi jumătate de persoane cu drept de vot sunt aşteptate la scrutinul de duminică, pentru a alege consiliile locale şi primarii pentru 36 de oraşe.

Peste 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi securitatea alegerilor locale din Kosovo. ?Acum se va vedea dacă instituţiile locale din Kosovo pot face faţă organizării algerilor locale. Acestea sunt sau ar trebui să fie democratice, libere, corecte şi lipsite de violenţe?, spune Agron Bajrami, editor şef al celui mai important cotidian kosovar, Koha Ditore.

Voturile vor fi centralizate în capitala Priştina, de prima Comisie Electorală înfiinţată de la declararea independenţei provinciei din 2008.

Mai multe incidente au marcat ultimele zile ale campaniei electorale din Kosovo. O grenadă neexplodată a fost descoperită în sediul Alianţei pentru viitorului Kosovo. În altă zi, persoane necunoscute au deschis focul asupra maşinii candidatului principalului partid de opoziţie.

Comandantul KFOR a avertizat la începutul săptămânii că aproximativ 13.000 de militari sunt în măsură să reacţioneze în caz de necesitate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Kosovo alegeri locale
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close