Antena 3 CNN Externe Care va fi primul oraș bombardat în Al Treilea Război Mondial

Care va fi primul oraș bombardat în Al Treilea Război Mondial

Un politician din galeria de susținători vocali al președintelui rus Vladimir Putin a dezvăluit, la televizor, care va fi primul oraș bombardat de forțele Moscovei în cazul unui nou război mondial.

Care va fi primul oraș bombardat în Al Treilea Război Mondial
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2022   •   13:02

Vorbind la televiziunea rusă Pervîi Kanal (Canal 1),  Andrei Guruliov, deputat în Duma de Stat, a anticipat că Londra va fi lovită prima, în cazul în care blocada asupra regiunii Kaliningrad va duce la conflict armat și, prin escaladare, la Al Treilea Război Mondial

Guraliov, un general în rezervă în vârstă de 54 de ani care a fost comandant adjunct al Districtului militar Sud al Rusiei și a servit în operațiunile din Siria, a detaliat:

"Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici.

Îi vom vedea pe toți ca fiind din NATO.

În al doilea rând, vom slăbi întregul sistem de apărare antirachetă. În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra", a estimat parlamentarul rus.

"Mă întreb cum vor reuși SUA să rămână deoparte. Acesta este planul de principiu. În mod deliberat am omis anumite lucruri, pentru că nu trebuie să fie discutate la televizor", a continuat el.

Parlamentar rus: "Vom efectua o operațiune strategică pentru a debloca Kaliningrad"

Guraliov a făcut comentariile în contextul în care Lituania a blocat, în virtutea sancțiunilor europene, tranzitul anumitor categorii de mărfuri către exclava rusă Kaliningrad.

Kaliningrad este mărginită de Marea Baltică, Polonia (la sud) și Lituania (la nord și la est).

Regiunea depinde de aprovizionarea pe cale feroviară, prin Lituania, cu mărfuri din Rusia.

"Dacă Occidentul decide să blocheze regiunea Kaliningrad, se va lua decizia de a efectua o operațiune strategică pentru a o debloca.

Dar, în calitate de militar, înțeleg clar că nimeni nu se va obosi doar să creeze un coridor. Dacă vom începem, vom lucra cum trebuie. Totul va fi curățat, pentru că, de ce să lași dușmani în spatele tău?", a argumentat parlamentarul rus.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close