Antena 3 CNN Externe Procesul căpitanului de pe Costa Concordia, amânat din cauza unei greve a avocaţilor

Procesul căpitanului de pe Costa Concordia, amânat din cauza unei greve a avocaţilor

Procesul căpitanului de pe Costa Concordia, amânat din cauza unei greve a avocaţilor
09 Iul 2013   •   15:21

Procesul căpitanului Francesco Schettino, cel care se afla la comanda vasului de croazieră, Costa Concordia, în timpul naufragiului de pe coasta Italiei, a fost amânat din cauza unei greve a avocaţilor, informează Reuters.

Schettino este acuzat că a părăsit nava înainte ca toţi pasagerii şi membrii echipajului să fie evacuaţi în siguranţă şi urma să răspundă azi, la primul termen în faţa justiţie italiene. Printre alte capete de acuzare, "Căpitanul Laş", aşa cum a fost poreclit de presa peninsulară, va da socoteală si pentru omor multiplu prin imprudenţă.

Din cauza grevei, deschiderea procesului a fost reprogramată pentru data de 17 iulie. Echipa de apărare juridică a lui Schettino participă in corpore la greva naţională a avocaţilor italieni.

Costa Concordia a naufragiat la data de 13 ianuarie 2012, în cel mai grav dezastru maritim italian, înregistrat după cel de-al doilea război mondial. În urma acestui incident, hotelul plutitor s-a scufundat parţial, iar 32 de persoane şi-au pierdut viaţa.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close