Antena 3 CNN Externe Progesteronul ar putea fi folosit în regenerarea ţesutului cerebral

Progesteronul ar putea fi folosit în regenerarea ţesutului cerebral

Progesteronul ar putea fi folosit în regenerarea ţesutului cerebral
Sursa foto: cartof dulce
20 Feb 2010   •   16:32

Progesteronul natural, hormonul sexual folosit în obţinerea pastilelor contraceptive, va fi testat pe pacienţii care prezintă traumatisme severe la cap, potrivit bbc.co.uk.

Oamenii de ştiinţă vor începe faza a treia a testelor clinice în luna martie şi sunt de părere că medicamentul ar putea salva vieţile pacienţilor şi ar reduce riscul de vătămări cerebrale. Această fază va implica 1000 de pacienţi din 17 centre de pe teritoriul SUA şi va fi condusă de doctorul David Wright.

Studiile precedente au indicat faptul că progesteronul sprijină dezvoltarea normală a neuronilor şi că hormonul are un efect protector asupra ţesutului cerebral afectat.
?Leziunile cerebrale traumatice reprezintă o condiţie complexă - umflături, avarii şi moarte neuronale, toate acestea având loc în acelaşi timp. Frumuseţea la progesteron este că se pare că funcţionează în toate aceste cazuri?, a declarat Wright, care speră ca, după această fază de teste, progesteronul va deveni primul medicament din ultimii 30 de ani folosit în tratarea specifică a traumelor cerebrale severe.

În timpul testelor, pacienţilor care prezintă răni deschise ale capului le va fi administrată o infuzie de progesteron natural pentru o perioadă de patru zile. Hormonul este extras din yams, cunoscut li sub numele de cartof dulce.

Anten3.ro


×
Subiecte în articol: cap
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close