Antena 3 CNN Externe O nouă ameninţare teroristă apare din Yemen

O nouă ameninţare teroristă apare din Yemen

Au fost proteste masive vineri în Yemen în sprijinul palestinienilor, anunţă agenţia oficială de presă Houthi Saba. De asemenea, grupărilor teroriste care ameninţă Israelul s-a mai alăturat încă una, din Yemen. De asemenea, pe canalele de Telegram s-au viralizat clipuri cu o nouă organizaţie care ameninţă Israelul, Ansar Allah.

O nouă ameninţare teroristă apare din Yemen
Sursa foto: Getty
de Radu Urloiu    |    21 Oct 2023   •   03:43

Zeci de mii, poate sute de mii de oameni au venit în au ieșit în stradă, inclusiv în capitala Sana'a, în care este controlată de milițiile pro-iraniene și şiite Houthi  pentru a protesta față de intervenția israeliană asupra Fâșiei Gaza. 

Protestatarii au fluturat steaguri palestiniene și au scandat sloganuri pro-palestiniene. Au denunțat masacrele brutale ale ceea ce numesc „inamicul sionist american și crimele și războiul genocid” pe care îl comite împotriva poporul israelian și față de împiedicarea intrării ajutorului umanitar și medical în în Gaza. 

Mai mult, mulțimile s-au declarat gata să participe la la jihad, la războiul sfânt împotriva sioniștilor, a ceea ce numesc ei „sioniștii uzurpatori”. 

Această  demonstrație trebuie pusă în relație cu atacul pe care l-a orchestrat împotriva împotriva Israelului, când au lansat mai multe rachete și care au fost interceptate de o navă americană din Golf. 

Bineînțeles că și aceasta este una dintre numeroasele pârghii pe care apasă Iranul, care își face din ce în ce mai simțite amenințările, dar care acționează deocamdată doar prin intermediari by proxy, prin milițiile Hezbollah din nordul Libanului și prin iată, mai nou, prin intermediul acestor organizaţii din Yemen.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close