Antena 3 CNN Externe Putin avertizează Congresul american că aprobarea unei intervenţii militare în Siria poate fi considerată o agresiune

Putin avertizează Congresul american că aprobarea unei intervenţii militare în Siria poate fi considerată o agresiune

Putin avertizează Congresul american că aprobarea unei intervenţii militare în Siria poate fi considerată o agresiune
de M.T.    |    04 Sep 2013   •   17:41

O intervenţie militară în Siria „în afara Naţiunilor Unite” constituie o agresiune, consideră preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit agenţiilor ruse de presă, citate de Mediafax.

În cazul în care Congresul american, care ia în calcul psobilitatea unui recurs la forţă împotriva regimului de la Damasc, dă undă verde unor acţiuni militare, Statele Unite „ar autoriza o agresiune, deoarece tot ceea ce se face în afara Consiliului de Securitate al ONU este o agresiune, cu excepţia autoapărării", le-a spus Putin unor membri ai Consiliului pentru Drepturile Omului de la Kremlin.

„Dar, aşa cum ştim, Sria nu atacă Statele Unite, deci nu poate fi vorba despre autoapărare", a continuat preşedintele Rusiei.

„Congresul şi Senatul americane sunt ocupate să legitimeze o agresiune, iar noi stăm cu toţii lipiţi de ecranele televizoarelor să vedem dacă aceasta este autorizată sau nu", a mai spus Putin, adăugând că o aprobare a unor acţiuni militare în Siria ar fi „inadmisibilă”.

Într-un interviu acordat marţi agenţiei AP, liderul de la Kremlin a declarat că Rusia are un plan de acţiune în cazul  unui atac american în Siria, dar consideră prematur să anunţe care este acesta.

„Avem propriile noastre idei despre ce şi cum să facem în cazul unei acţiuni în forţă sau fără forţă în Siria. Încă este prematur să vorbim despre acest lucru”, a afirmat Putin, potrivit Agerpres.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close