Antena 3 CNN Externe Radovan Karadzici, la reluarea procesului: Cauza sârbilor este una "justă şi sacră"

Radovan Karadzici, la reluarea procesului: Cauza sârbilor este una "justă şi sacră"

Radovan Karadzici, la reluarea procesului: Cauza sârbilor este una "justă şi sacră"
01 Mar 2010   •   21:16

?Îmi voi apăra naţiunea şi cauza sa, care este justă şi sacră?, a declarat, luni, Radovan Karadzici, fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, la reluarea procesului în care este judecat pentru genocid. Declaraţia a fost făcută, potrivit AFP, în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

"Nu mă aflu în faţa voastră pentru a apăra fiinţa muritoare care sunt, ci pentru a apăra grandoarea unei mici naţiuni în Bosnia-Herţegovina, cea a sârbilor din Bosnia, care a trebuit să sufere timp de 500 de ani?, a spus Karadzici care a adăugat că îşi va apăra naţiunea ?şi cauza sa, care este justă şi sacră?.

Radovan Karadzici este acuzat de organizarea unei ?epurări etnice? în timpul războiului din Bosnia, în care au murit 100.000 de persoane, iar alte 2,2 milioane au fost strămutate între anii 1992-1995.

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia ar fi trebuit să prezinte luni, la reluarea procesului său, principalele puncte ale apărării sale. Karadzici, în vârstă de 64 de ani, a ales să se apere singur. El este acuzat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Karadzici a boicotat iniţial procesul, care a început în octombrie 2009, susţinând atunci că nu a avut timp suficient să-şi pregătească apărarea. Procesul a fost amânat până la 1 martie 2010. Radovan Karadzici a fost arestat la Belgrad în iulie 2008. El pledează nevinovat în faţa acuzaţiilor care i se aduc şi, dacă este găsit vinovat, ar putea fi închis pe viaţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bosnia
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close