Antena 3 CNN Externe Raport ONU : Gazele cu efect de seră au ajuns la cel mai înalt nivel din istorie

Raport ONU : Gazele cu efect de seră au ajuns la cel mai înalt nivel din istorie

Raport ONU : Gazele cu efect de seră au ajuns la cel mai înalt nivel din istorie
Sursa foto: gaze fabrica
24 Noi 2009   •   22:25

Concentraţia de gaze cu efect de seră, principala cauză a încălzirii globale, se află la cel mai înalt nivel de la al Doilea Război Mondial şi încă urcă, avertizează ONU
Organizaţia Meteorologică Mondială a ONU aprecia că tendinţa ar putea împinge lumea spre cele mai pesimiste creşteri ale temperaturii în următoarele decenii şi sublinia că aceasta necesită o acţiune urgentă.
În cadrul unei declaraţii, Michel Jarraud, secretar general al organizaţiei arăta că "nivelul celor mai multe gaze cu efect de seră continuă să crească. În 2008, concentraţiile globale de dioxid de carbon, metan, oxidul de azot au ajuns la cel mai înalt nivel înregistrat încă din perioada pre-industrială." El mai sublinia că se confirmă tendinţa de creştere exponenţială.
El a cerut acţionarea cât mai rapid înaintea summitului ONU de la Copenhaga pentru continuarea Tratatul de la Kyoto.
Din 1750, dioxidul de carbon - principala cauză a încălzirii globale- a crescut cu 38 procente, ajungând la 385.2 părţi per milion.
Metanul, care s-a menţinut stabil în perioada 1999 -2006, but a început să crească semnificativ în 2007 şi 2008, se mai arată.
Metanul este de 20 de ori mai eficient decât CO2 în captarea căldurii solare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close