Antena 3 CNN Externe Raport Pentagon: SUA ar trebui să declare victoria şi să plece din Irak

Raport Pentagon: SUA ar trebui să declare victoria şi să plece din Irak

Raport Pentagon: SUA ar trebui să declare victoria şi să plece din Irak
Sursa foto: razboiul din irak
31 Iul 2009   •   23:25

Un memo "neobişnuit de direct", scris de un consilier militar american şi obţinut de New York Times, arată că Statele Unite ar trebui să ?declare victoria? şi să părăsească Irakul- deşi forţele irakiene de securitate întâmpină multe probleme, inclusiv corupţie şi o conducere defectuoasă.

"După cum spune vechiul proverb, musafirii, precum peştele, încep să miroasă după trei zile'. De la semnarea Acordului de Securitate pe 2009, suntem musafiri în Irak, şi după şase ani, mirosim urât nasulu irakian?, scrie colonelul Timothy R. Reese
Acesta argumentează că în pofida tuturor problemelor ale armatei irakiene, aceasta este capabilă să menţină ordinea în ţară. El susţine că ar fi o greşeală pentru SUA să menţină trupe în Irak după august 2010.
Actualul grafic este de reducere a prezenţei militare americane de la circa 130.000 soldaţi la 50.000 sau mai puţin în august anul viitor. Acestea ar executa operaţiuni non-combat, deşi ar include misiuni anti-teroriste.

Reese mai scrie despre o "răcire bruscă? a irakienilor de când forţele americane au părăsit oraşele, luna trecută, "preluarea forţată" a punctului de control a Zonei Verzi, reticenţă din partea irakienilor de a executa misiuni comune împotriva unor ţinte pe care SUA le consideră de importanţă mare, ?restricţii unilaterale" a forţelor americane ce "încalcă cele mai elementare aspecte" ale acordului dintre cele două state.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Irak armata americana
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close