Antena 3 CNN Externe Raport: Schimbarea climatică favorizează migraţia

Raport: Schimbarea climatică favorizează migraţia

Raport: Schimbarea climatică favorizează migraţia
Sursa foto: glob oameni
09 Dec 2009   •   15:43

Schimbarea climatică deja forţează oamenii să migreze, majoritatea mutându-se în interiorul ţării sau într-un stat vecin, arată un raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migrare.

Deşi nu se oferă estimări ale numărului celor care migrează din cauza climei, se avertizează că ţările sărace vor avea nevoie de ajutor pentru a face faţă tendinţei tot mai mari.

Studiul a descoperit că "mutarea umană la scară mare din cauza schimbării climatice şi a degradării mediului nu numai că este inevitabilă, dar deja se produce."

"Totuşi, majoritatea este migraţie în interiorul graniţelor, dar există temeri că milioane de oameni săraci vor merge spre statele bogate ca urmare a schimbării climatice"."
În Etiopia, Mali, Burkina Faso şi Senegal, au exista deplasări "destul de obişnuite" ale populaţiei ca răspuns la secetă.


Deşi numărul de oameni afectaţi de dezastrele naturale a crescut de peste două ori în ultimi ani, nu a exista o creştere similară în migraţia internaţională pe distanţe mari din regiuni afectate de dezastre.

Dar cum mai multe regiuni este de aşteptat să fie afectate de încălzirea globală în ultimii ani, raportul avertizează că va fi nevoie de sprijin internaţional pentru a ajuta statele sărace cu aceste deplasări.
De asemenea, se remarcă că există o lipsă îngrijorătoare de politici în ţările de destinaţie mai bogate de a aborda migraţia de mediu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: migratie schimbare climatica
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close