Antena 3 CNN Externe Războaiele ar putea acapara lumea în următorii 30 de ani

Războaiele ar putea acapara lumea în următorii 30 de ani

Războaiele ar putea acapara lumea în următorii 30 de ani
01 Noi 2008   •   20:54

În următorii 20 - 30 de ani, omenirea se va schimba. Riscul declanşării războaielor civile şi a atentatelor teroriste va creşte considerabil. Declaraţiile îi aparţin şefului comunităţii americane de informatii, Michael McConnell. Lipsă acută de hrană şi benzină, concurenţa sporită în domeniul noilor tehnologii şi proliferarea armelor de distrugere în masă. Acestea sunt câteva din problemele cu care se va confrunta omenirea în viitorul apropiat.
?Ceea ce deduc de aici este un risc potenţial crescut de conflict. Până în 2025, probabilitatea unui conflict între ţări şi a unor războaie civile va fi mai mare. Condiţiile vor fi favorabile, în această perioadă şi unor atentate teroriste de mare aploare, comise cu substanţe chimice, arme biologice şi, poate, nucleare?, a declarat McConnell.
El a mai spus că transferul de bogăţii mondiale şi putere economică ce are loc în prezent între Occident şi Orient este fără precedent în istoria recentă şi vom mai avea parte şi de alte schimbări. Una ar fi în privinţa Indiei, care va fi a doua sau a treia economie mondială şi ar putea deveni "unul dintre polii cei mai importanţi ai acestei noi lumi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: razboi civil conflict armat atac terorist
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close