Antena 3 CNN Externe Record absolut pe Wall Street

Record absolut pe Wall Street

Record absolut pe Wall Street
02 Aug 2017   •   17:26

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de pe Wall Street a înregistrat în timpul şedinţei de miercuri valori record, depăşind pragul de 22.000 de puncte, în urma unei serii de rezultate financiare solide şi a îmbunătăţirii apetitului pentru risc, transmit Xinhua, Bloomberg şi Reuters. 

Şi indicele Nasdaq 100 a urcat semnificativ, după ce capitalizarea bursieră a Apple a depăşit 800 de miliarde de dolari, în urma majorării vânzărilor de iPhone-uri. 

Euro s-a apreciat puternic, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate faţă de dolar. 

Miercuri, în primele minute după deschiderea Bursei de pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,20%, la 22.007,69 puncte. Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,03%, ajungând la valoarea de 2.477,10 puncte, în timp ce indicele Nasdaq a urcat cu 0,42%, la 6.389,62. 

Acţiunile Apple au crescut miercuri cu 6,02%, la un nivel record, în urma majorării vânzărilor de iPhone-uri. Anul acesta, titlurile au urcat cu aproximativ 30%. 

"Investitorii sunt complet imuni la toate dramele care se desfăşoară la Washington deoarece, dacă ne uităm la performanţele indicelui Dow, totul pare perfect", a apreciat analistul Naeem Aslam, de la Think Markets UK.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Wall Street
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close