Antena 3 CNN Externe Reorganizări în ministerele din Franţa. Vezi aici schimbările făcute de Sarkozy

Reorganizări în ministerele din Franţa. Vezi aici schimbările făcute de Sarkozy

Reorganizări în ministerele din Franţa. Vezi aici schimbările făcute de Sarkozy
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Feb 2011   •   22:35

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat duminică nominalizarea lui Alain Juppe, care deţinea portofoliul Apărării, în funcţia de ministru de Externe, în locul lui Michele Alliot-Marie, conform Mediafax.

Preşedintele francez a anunţat, de asemenea, nominalizarea unui senator, Gerard Longuet, în funcţia de ministru al Apărării în locul lui Alain Juppe şi pe cea a colaboratorului său apropiat, Claude Gueant, la Ministerul de Interne şi Imigraţie, în locul lui Brice Hortefeux.

Fostul ministru francez de Externe, Michele Alliot-Marie, şi-a anunţat duminică demisia, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Nicolas Sarkozy,

Aceasta şi-a motivat gestul prin faptul că de câteva săptămâni este „ţinta unor atacuri politice, mediatice pentru a crea suspiciune, neadevăruri şi amalgamuri” în jurul său.

Scrisoarea transimsă preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy începe prin „Dragă Nicolas” şi continuă cu „Vă cer să binevoiţi a-mi accepta demisia.”

„De 15 zile, familia mea este supusă unei adevărate hărţuiri din partea unor mass-media în viaţa privată” şi „nu pot accepta ca unii să folosească această urmărire pentru a încerca să sugereze o fragilizare a politicii internaţionale a Franţei”, adaugă ea.

De la începutul anului, Michele Alliot-Marie a comis mai multe stângăcii din cauza vacanţei de la sfârşitul lui 2010 în Tunisia, în timp ce în ţară a început revolta, a unei serii de declaraţii care au provocat polemici şi a apelurilor la demisie, venite atât din partea opoziţiei, cât şi a puterii.

×
Subiecte în articol: ministrul de externe Franta demisie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close