Antena 3 CNN Externe Reuters a făcut publice ultimele imagini surprinse de cameramanul ucis în confruntărilor din Thailanda (VIDEO)

Reuters a făcut publice ultimele imagini surprinse de cameramanul ucis în confruntărilor din Thailanda (VIDEO)

Reuters a făcut publice ultimele imagini surprinse de cameramanul ucis în confruntărilor din Thailanda (VIDEO)
Sursa foto: cameraman
12 Apr 2010   •   17:07

Agenţia de presă Reuters a dat publicităţii ultimele imagini filmate de un cameraman ucis în timpul confruntărilor din Thailanda. 18 oameni au fost omorâţi în confruntările dintre soldaţi şi susţinătorii opoziţiei.

Hiro Muramoto, de 43 de ani, a fost omorât în Bankok, după ce soldaţii thailandezi au deschis focul asupra demonstranţilor antiguvernamentali. Japonezul nu a ţinut cont de pericol şi a intrat printre manifestanţi pentru a surprinde cele mai bune cadre cu luptele din capitala thailandeză. Câteva zile mai târziu, colegii săi din toată lumea au ţinut un moment de reculegere în memoria sa.

?Chiar şi în ultima sa zi din viaţă, din ce am înţeles, le mărturisea unor prieteni că a făcut ce şi-a dorit tot timpul să facă, să se ocupe de ştiriŢ a spus Nelson Graves, editorul Reuters Japonia.

Potrivit datelor oficiale, Muramoto şi alţi 17 oameni au murit în timpul confruntărilor. Autorităţile spun că au fost cele mai sângeroase lupte din ultimii 18 ani.

Susţinătorii opoziţiei, supranumţi Cămăşile roşii, protestează de mai multe săptămâni împotriva conducerii statului şi cer revenirea la putere a fostului premier, îndepărtat prin lovitură de stat în urmă cu 3 ani. Oamenii spun că precedentul demnitar este singurul care merită să îi conducă.

Fostul premier a promis că dacă se va întoarce la putere, va împărţii întreaga sa avere, de zeci de milioane de dolari oamenilor care l-au ajutat.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Reuters
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close