Antena 3 CNN Externe Revista presei. Abbas va rămâne în funcţie până la următoarele alegeri palestiniene. Londra ştia înainte de război că Irak nu are arme de distrugere în masă

Revista presei. Abbas va rămâne în funcţie până la următoarele alegeri palestiniene. Londra ştia înainte de război că Irak nu are arme de distrugere în masă

Revista presei. Abbas va rămâne în funcţie până la următoarele alegeri palestiniene. Londra ştia înainte de război că Irak nu are arme de distrugere în masă
Sursa foto: revista presei
26 Noi 2009   •   04:50
Ancheta: Tony Blair ştia înainte de război că Irak nu are arme de distrugere în masă


Fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, a primit informaţii că armele de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein au fost distruse, cu 10 zile înainte de a începe invazia Irakului.
În cadrul anchetei privind rolul Londrei în războiul din Irak, Sir William Ehrman, director al securităţii internaţionale în ministerul de Externe, 2000 -2002, declara: ?În ultimele zile de dinainte de acţiunea militară, informaţii despre armele biologice şi chimice arătau că au fost dezmembrare şi Saddam era posibil să nu mai aibă muniţie, focoase capabile să livreze încărcătura? , informează The Telegraph.
Chestiunea capacităţii Irakului de a produce sau folsi arme de distrugere în masă este tema centrală a anchetei, care trebuie să stabilească dacă fostul premier Tony Blair a înşelat parlamentul privind motivul pentru care a pornit războiul.


Abbas va rămâne în funcţie până la următoarele alegeri palestiniene


Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat că intenţionează să rămână în funcţie până la următoarele alegeri şi că este pregătit să organizeze alegeri imediat ce se ajunge la un consens cu Hamas.
Abbas a repetat că nu va mai candida. El a precizat că "oricând vor fi alegerile, voi pleca şi nu voi mai candida," arăza Abbas, aflat în capitala chiliană Santiago, transmite Reuters.
Comisia Electorală Centrală a anunţat în această lună că l-a sfătuit pe Abbas să amâne alegerile deoarece Hamas, care conduce Fâşia Gaza, a avertizat să nu va permite votarea pentru preşedinte, alegeri ce ar trebui organizate în ianuarie.



Hamas vrea să îl primească pe Marwan Barghouti în schimbul soldatului israelian răpit



Oficialii Hamas au declarat pentru The Times că Marwan Barghouti, politicianul palestinian condamnat în 2004 pentru crimă, este ?în vârful listei? prizonierilor pe care îi doreşte eliberaţi în schimbul soldatului israelian răpit Gilad Schalit.
Conducerea Hamas este aşteptată să finalizeze lista prizonierilor pe care îi doreşte liberi, joi. Se speră să se ajungă la o listă cu circa 1000 de prizonieri pe care Israelul ar trebui să îi schimbe cu soldatul răpit, arată The Times.
Este prima dată când Hamas confirmă că Barghouti, care este condamnat la cinci sentinţe pe viaţă, este pe listă. Acesta este privit de mulţi palestinieni ca cel care poate acoperi diviziunea dintre conducerea Hamas din Gaza şi administraţia Fatah din Cisiordania.


Franţa va interzice violenţa psihică în căsătorie

Franţa va adopta o lege ce interzice "violenţa psihologică în cadrului cuplului" şi analizează ideea de a eticheta partenerii violenţi pentru a împiedica să îşi hărţuiască victimele, scrie AFP.
Premierul Francois Fillon a anunţat măsura cu ocazia discursului ce marca ziua internaţională ONU de Eliminare a Violenţei contra Femeilor.
În Spania, judecătorii au puterea de a condamna soţii care îşi bat soţiile să poatze o brăţară electronică ce declanşează o alarmă dacă se apropie prea mult de fosta sa victimă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close