Antena 3 CNN Externe Revista presei. Gorbaciov: schimbarea climatică, noua ameninţare. Gazprom amendează UE pentru nerespectarea contractelor. Luptă diplomatică Israel-Iran pentru America latină

Revista presei. Gorbaciov: schimbarea climatică, noua ameninţare. Gazprom amendează UE pentru nerespectarea contractelor. Luptă diplomatică Israel-Iran pentru America latină

Revista presei. Gorbaciov: schimbarea climatică, noua ameninţare. Gazprom amendează UE pentru nerespectarea contractelor. Luptă diplomatică Israel-Iran pentru America latină
Sursa foto: revista presei
10 Noi 2009   •   04:33
Gorbaciov cere dărâmarea zidului schimbării climatice şi salvarea planetei

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov publică un editorial în The Times
în care celebrează aniversarea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, dar cere depăşirea altui obstacol: cel legat de schimbarea climatică.
Astăzi a apărut o nouă ameninţare planetară. Criza climatică este noul zid ce ne desparte de viitor, iar liderii de azi subestimează grav urgenţa, dimensiunea potenţial catastrofală a acesteia.
Oamenii glumeau că luptăm pentru pace până ce nu mai rămâne nimic pe planetă; ameninţarea schimbării climatice face această profreţie mai actuală ca niciodată.



Gazprom ar putea amenda clienţii UE care nu au achiziţionat volumele contractate

Gazprom ar putea amenda consumatorii europeni pentru că nu au atins nivelul volumelor contractate, având un minus de 8-9 miliarde metri cubi de ga, a anunţat un oficial al monopolistului rus.
Serghei Celpanov, vicedirector general al Gazprom Export, a specificat că pretenţiile vor fi bazate pe clauza din contracte "ia sau plăteşte" ce obligă cumpărătorul să plătească întregul volum contractat, arată RIA Novosti.
Comentariile lui Celpanov vin după ce presa a relatat că unii clienţi europeni sunt în discuţii cu Gazprom pentru a scăpa de asemenea penalităţi în acest an pe motiv că asemenea pretenţii nu au fost aduse Ucrainei.




Peres merge în America latină pentru a contra influenţa iraniană

Preşedintele israelian Shimon Peres face o vizită în Brazilia şi Argentina pentru a contracara influenţa Iranului în America Latină, o a doua vizită sa unui oficial israelian în doar o lună, apreciază AFP.
De asemenea, este prima vizită a unui preşedinte din Israel în Brazilia, din 1966, iar apoi va merge în premieră în Argentina în ultimii 20 de ani.
Vizita vine cu două săptămâni înainte de Mahmoud Ahmadinejad.



China a executat nouă persoane pentru violenţele din Xinjiang


China a anunţat luni că a executat nouă persoane în legătură cu tulburările etnice din regiunea Xinjiang, din iulie. Acestea sunt primele execuţii de la izbucnirea violenţelor în această vară, aminteşte France24.
Autorităţile au condamnat 21 de persoane în octombrie, din care nouă au primit pedeapsa cu moartea, trei pedeapsa cu moartea după doi ani, iar restul pe diferiţi ani.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close