x close

Rusia a suspendat acordul nuclear cu SUA

06 Oct 2016   •   16:39
Rusia a suspendat acordul nuclear cu SUA Foto: Agerpres

Moscova a anunţat miercuri seară suspendarea acordului nuclear şi de cercetare în domeniul energiei dintre Rusia şi Statele Unite, drept contramăsură faţă de sancţiunile economice internaţionale impuse de americani pentru anexarea Crimeei şi finanţarea insurgenţei pro-ruse din estul Ucrainei. Anunţul vine după ce preşedintele rus a semnat luni un decret de suspendare a acordului privind eliminarea rezervelor de plutoniu, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Executivul rus a precizat că pune capăt pentru aceleaşi motive cooperării nucleare dintre compania Rosatom şi Departamentul de Energie al Statelor Unite, privind studiile de fezabilitate pentru convertirea reactoarelor ruse pe uraniu cu îmbogăţire redusă.

Luni, Vladimir Putin a semnat un decret prezidenţial privind suspendarea acordului dintre Moscova şi Washington legat de eliminarea rezervelor de plutoniu, care ar putea să fie folosite pentru fabricarea unor focoase nucleare. În acest sens, preşedintele rus semnalează că este pregătit să utilizeze subiectul dezarmării nucleare la nivel mondial drept carte de negociere cu Statele Unite privind Ucraina şi Siria.

Citeşte mai multe despre:

acord nuclear SUA Rusia Moscova
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati