Antena 3 CNN Externe Rusia promite să reducă emisiile de CO2 cu 25 procente

Rusia promite să reducă emisiile de CO2 cu 25 procente

Rusia promite să reducă emisiile de CO2 cu 25 procente
Sursa foto: emisii co2
19 Noi 2009   •   20:23

Rusia a făcut o promisiune surpriză de a reduce emisiile de CO2 în timpul unui summit cu UE organizat în Suedia. Diplomaţii ruşi au arătat că ţara lor este pregătită să reducă emisiile cu 20-25 procente procente faţă de nivelul din anii 1990 până în anul 2020, faţă de cele 10-15 procente promise anterior.
Iniţiativa vine cu doar două săptămâni înainte de summitul ONU pentru schimbarea climatică de la Copenhaga, dar este sub pragul de 20 -30 procente fixat pentru statele dezvoltate.
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat decizia, şi a adăugat în plus că sprijină Rusia pentru integrarea în OMC pentru a creşte încrederea investitorilor occidentali şi să se înlăture obstacolele protecţioniste din comerţ.
Cu toate acestea, preşedintele rus Dmitri Medvedev a refuzat să excludă că ţara sa se va alătura Organizaţiei fără Belorusia şi Kazahstan, ceea ce ar întârzia procesul cu ani şi ar amâna un tratat bilateral Rusia-UE.
"În opinia mea ambele variante sunt posibile," declara Medvedev referitor la dacă Rusia va intra singură sau în comun cu celelalte state în OMC. "Principalul aspect este viteza. Care este mai rapidă, o vom adopta."
Conferinţa de presă de după summit a fost una cu referiri puţine la preocupările UE legate de drepturile omului din Rusia sau prezenţa militară din Osetia de Sud şi Abhazia, după războiul cu Georgia de anul trecut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaze cu efect de sera
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close