Antena 3 CNN Externe Rusia respinge propunerea de încetare a focului de Paște

Rusia respinge propunerea de încetare a focului de Paște

Rusia a respins propunerea secretarului general al Națiunilor Unite ( ONU ) António Guterres de a introduce o ”pauză umanitară de Paște” în Ucraina.

Rusia respinge propunerea de încetare a focului de Paște
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   08:57

Acest lucru a fost anunțat de Reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Serhi Kislitsia, pe Twitter .

”Poziția Fuhrerului din Moscova a fost anunțată la Consiliul de Securitate”, a scris el, postând un videoclip cu discursul reprezentantului rus.

În înregistrare, el citește în spiritul propagandei de la Kremlin despre ”denazificarea” și ”eliberarea” Ucrainei, apelând la un armistițiu ”o dorință de a acorda un răgaz naționaliștilor și radicalilor de la Kiev, astfel încât să se poată regrupa”.

Secretarul general al ONU a cerut părților în conflict să declare un ”armistițu de Paște” de joi, 21 aprilie, până în Duminica Paștelui ortodox. Potrivit acestuia, un astfel de armistițiu ar permite mai multor civili să fie evacuați din zonele Ucrainei unde se duc lupte, iar organizațiile umanitare să ofere asistență victimelor.

"Am cerut astăzi o pauză umanitară de patru zile în Săptămâna Patimilor, pentru a permite deschiderea unei serii de culoare umanitare în Ucraina", a afirmat Antonio Guterres.

Antonio Guterres a condamnat din nou ofensiva militară rusă în Ucraina şi a anunţat că agenţiile Naţiunilor Unite sunt pregătite să creeze culoare umanitare în oraşele Mariupol, Herson, Doneţk şi Lugansk, conform cotidianului Le Figaro şi postului BBC News.

Ucraina a fost de acord cu această propunere .

Șeful Bisericii Ortodoxe a Ucrainei le-a cerut, miercuri, clerului și credincioșilor să renunțe la slujbele din noaptea de Înviere în zonele țării afectate de lupte, de teamă că bombardamentele rusești vor continua în perioada Paștelui Ortodox.

Mitropolitul Epifani a spus, într-un discurs televizat, că nu are încredere că va avea loc o pauză a bombardamentelor trupelor ruse, propusă de biserica ucraineană pe durata festivităților de Paștele creștin-ortodox.

”Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla cu adevărat, pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a spus el.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina armistitiu Paste
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close