Antena 3 Externe Saad al-Hilli, victima asasinatului din Alpi, avea acces la contul lui Saddam

Saad al-Hilli, victima asasinatului din Alpi, avea acces la contul lui Saddam

de G.C.P    |    31 Oct 2012   •   12:10
Saad al-Hilli, victima asasinatului din Alpi, avea acces la contul lui Saddam

Saad al-Hilli, irakianul cu cetăţenie britanică, care a fost ucis împreună cu soţia şi soacra lui, într-un asasinat misterios din Alpii francezi, luna trecută, avea acces la un cont bancar al fostului dictator de la Bagdad, Saddam Hussein, anunţă cotidianul german Bild.

Bild citează o sursă din Serviciul de Informaţii Externe German, BND, care dezvăluie că tatăl victimei din Alpi, administra fondurile Partidului Baath, partidul lui Saddam, dintr-o bancă eleveţiană.
Cum acesta a murit anul trecut,  al-Hilli devenea singurul îndreptăţit să aibă acces direct la un fond de câteva milioane de euro.

Conform sursei, BND monitoriza de zeci de ani tranzacţiile financiare dintre Irak şi băncile occidentale.

Anchetatorii francezi, care se ocupă de caz, au confirmat la începutul acestei luni, că al-Hilli avea un cont, deschis de tatăl său, într-o bancă elveţiană. Nu s-a spus exact despre suma de bani existentă, dar francezii au menţionat că acest cont nu fusese implicat în nicio operaţiune financiară de foarte multă vreme.

Al-Hilli, soţia şi soacra lui au fost găsiţi împuşcaţi mortal în maşină, luna trecută, în regiunea franceză Haute Savoie. În urma ataculuiui, cele două fiice ale lui Al-Hilli au scăpat cu viaţă.

Un biciclist francez, aparent martor al asasinatului, a fost şi el ucis cu sânge rece.

×
Subiecte în articol: Saddam Hussein Bagdad

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close