Antena 3 CNN Externe Şapte poliţişti indieni au fost ucişi într-un schimb de focuri cu rebelii maoişti

Şapte poliţişti indieni au fost ucişi într-un schimb de focuri cu rebelii maoişti

Şapte poliţişti indieni au fost ucişi într-un schimb de focuri cu rebelii maoişti
Sursa foto: Foto: AFP
08 Ian 2013   •   15:49

Rebelii maoişti indieni au împuşcat mortal şapte poliţişti din estul provinciei Jharkhand, considerată a fi leagănul extremei drepte, au declarat surse din Ministerul de Interne de la New Delhi.

Profitând de o informaţie obţinută prin metode specifice, poliţiştii au organizat o misiune în oraşul Latehar, aflat la 100 de km faţă de capitala provinciei, Ranchi. Operaţiunea îi avea în vizor pe liderii maoişti, care se întâlneau într-o pădure din zonă.

"Trupele noastre s-au grăbit să ajungă la locul întâlnirii şi au fost surprinşi de focurile rebelilor. Poliţiştii au răspuns atacului, dar din păcate şapte ofiţeri au fost ucişi, iar 13 au fost răniţi în schimbul de focuri cu cei peste 100 de rebeli", a declarat pentru AFP G.S. Rath, reprezentantul forţelor de ordine locale.

Maoiştii indieni susţin că luptă pentru drepturile fermierilor săraci şi a celor care muncesc pământul. Ei s-au răspândit în 20 din cele 28 de provincii ale statului indian.
Guvernul indian menţine o atitudine tranşantă faţă de rebelii maoişti, aceştia fiind consideraţi principala ameninţare internă, la adresa siguranţei naţionale.
De la sfârşitul anilor 1960, mii de activişti au fost ucişi în confruntările de insurgenţă din India.

×
Subiecte în articol: india New Delhi politisti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close