Antena 3 CNN Externe Sarkozy ameninţă cu ieşirea Franţei din Schengen. Ultimatumul său priveşte direct ţara noastră

Sarkozy ameninţă cu ieşirea Franţei din Schengen. Ultimatumul său priveşte direct ţara noastră

Sarkozy ameninţă cu ieşirea Franţei din Schengen. Ultimatumul său priveşte direct ţara noastră
Sursa foto: Foto: france24.com
de O.P.    |    12 Mar 2012   •   05:57

Preşedintele Nicolas Sar­ko­zy a ameninţat că va suspenda participarea Franţei la spaţiul Schengen, dacă acordurile nu vor fi revizuite în următoarele 12 luni. În plus, liderul francez a pledat pentru un guvern politic Schengen. În cadrul unui discurs electoral la care au participat 50 de mii de oameni, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a pledat pentru crearea unui sistem de sancţiuni, care să controleze imigrările din Europa.

"Acordurile Schengen nu ne mai permit să răspundem la gravitatea si­tua­ţiei. Ele trebuie revizuite. Trebuie im­plementată o re­for­mă structurală pentru Schengen ca aceea pe care toc­mai am implementat-o pentru euro".

Liderul francez este de părere că nu trebuie lăsată gestiunea fluxurilor migratorii doar pe mâinile tehnocraţilor şi ale tribunalelor.

Nicolas Sarkozy insistă să fie revizuite acordurile Schengen, astfel încât să permită sancţionarea, suspendarea sau excluderea din Schengen a unui stat slab.

"Dacă văd că nu există un progres serios în această direcţie în următoarele 12 luni, Franţa se va suspenda din calitatea de membru al Schengen, până când negocierile vor avea succes".

Nicolas Sarkozy candidează pentru un al doilea mandat la preşedinţia Franţei, însă, potrivit ultimelor sondaje, acesta beneficiază doar 33% din voturi.


×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy spatiul Schengen
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close