Antena 3 CNN Externe SCANDALUL cărnii de cal: Oamenii de ştiinţă britanici avertizează că şi carnea de miel ar fi suspectă

SCANDALUL cărnii de cal: Oamenii de ştiinţă britanici avertizează că şi carnea de miel ar fi suspectă

SCANDALUL cărnii de cal: Oamenii de ştiinţă britanici avertizează că şi carnea de miel ar fi suspectă
Sursa foto: Foto: mashable.com
12 Feb 2013   •   21:38

Mark Woolfe, om de ştiinţă britanic, avertizează că produsele semipreparate din carne de miel ar putea conţine carne de cal, fiind nevoie de teste pentru a putea confirma acest lucru, relatează Sky News în pagina electronică, scrie Mediafax.

Mark Woolfe, fost angajat al Food Standards Agency, a explicat că retailerii ar trebui să demareze urgent un amplu proces de testare a produselor de tipul semi-preparatelor din miel sau carnea destinată preparării de kebab.

Ministrul britanic al Mediului, Owen Paterson, a explicat parlamentarilor că aparent "activitatea infracţională" stă la originea scandalului care s-a răspândit în întreaga Europă.

 El va avea întâlniri marţi seara cu Food Standards Agency (FSA) şi reprezentanţii industriei alimentare, în cel de-al doilea summit din Marea Britanie pe această temă. S-a demonstrat că produsele Findus conţineau şi până la 100% carne de cal.

Controversele şi preocupările pentru urmărirea lanţului de producţie au început în februarie, când în alimentele destinate închisorilor au fost descoperite urme de ADN de carne de porc, musulmanii având interdicţia de a consuma porc.

×
Subiecte în articol: carne de cal carne de miel
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close