Antena 3 CNN Externe Schimbarea climaterică va duce la exilul a 75 milioane de persoane din Pacific

Schimbarea climaterică va duce la exilul a 75 milioane de persoane din Pacific

Schimbarea climaterică va duce la exilul a 75 milioane de persoane din Pacific
Sursa foto: insule pacific
28 Iul 2009   •   08:15

Peste 75 de milioane de persoane din insulele din Oceanul Pacific vor trebui să se mute până în anul 2050 din cauza efectelor încălzirii globale. Un raport al organizaţiei Oxfam arată că micile insule din Pacific deja simt efectele încălzirii globale, printre care lipsa apei şi a alimentelor, creşterea cazurilor de malarie şi inundaţii mai frecvente.
Deja mulţi au fost nevoiţi să îşi părăsească casele, iar numărul celor care se mută este în creştere.
În plus raportul avertizează că numeroase persoane nu se vor putea muta în propria ţară şi vor deveni refugiaţi internaţionali.
Organizaţia cere ţărilor bogate să ia măsuri urgente pentru a scădea emisiile de carbon pentru a preveni o criză la scară largă.
Jumătate din populaţia din Pacific trăieşte la mai puţin de 1,5 kilometri de coastă şi este deosebit de vulnerabilă la creşterea nivelului mării.
Raportul arată că unele state încearcă să se adapteze la schimbări.
Fiji testează culturi rezistente la sare sau plantează mangrove pentru a opri eroziunea, precum mută şi comunităţi din zonele vulnerabile. Locuitorii din Insulele Solomon caută locaţii la altitudini mai mari, în timp ce Tuvalu va deveni primul stat cu emisii zero de carbon până în 2020.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzirea globala emisii de carbon
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close