Antena 3 Externe Schwarzenegger vizitează Irak şi doreşte să transfere tacticile militare de război în California

Schwarzenegger vizitează Irak şi doreşte să transfere tacticile militare de război în California

17 Noi 2009   •   10:52
 Schwarzenegger vizitează Irak şi doreşte să transfere tacticile militare de război în California
Sursa foto: Arnold Schwarzenegger

Guvernatorul Californiei a rostit faimoasa sa replică ?I?ll be back? şi la baza militară Victory din Bagdad, dar de data aceasta pare să fie sincer, comentează presa vizita lui Arnold Schwarzenegger pe frontul din Irak.
Culturistul care a cunoscut faima la Hollywood cu rolul din Terminator a venit pentru a încuraja trupele, dar şi pentru a avea de învăţat câteva lecţii importante.
Schwarzenegger arăta că doreşte să studieze strategille contra insurgenţei folosite de armata americană în Irak când războiul civil era la vârf, pentru a le folosi pe străzile rău famate din California, unde bandele conduc cartiere întregi.
Deja ofiţerii de poliţie din unele părţi ale statului încearcă să copieze lecţiile dure ce au ajutat la calmarea oraşului irakian Falluja sau a Triunghiului Morţii de la sud de Bagdad.
Guvernatorul nu a mers în aceste locuri, acum relativ paşnice, ci a ascultat relatări despre munca soldaţilor în liniştea bazei americane.
Transferul tacticilor de război de la armată la poliţie deja este experimentat în oraşul central-californian Salinas. Veterani din Irak şi Afgaistan consiliază autorităţie locale.

În loc să vâneze liderii bandelor şi să îi aresteze, poliţia este sfătuită să îşi câştige încrederea în comunităţile ce susţine bandele criminale. Doar prin ?drenarea mlaştinei? pot fi eliminaţi liderii.
În plus, se pare că există unele asemănări izbitoare între Irak şi California. Mulţi membri ai bandelor văd poliţia ca forţă de ocupaţie. Precum în Bagdad, există şi probleme de limbaj. Ofiţerii vorbesc engleza, iar localnici adesea vorbesc spaniola..
Unii lideri vor fi cu siguranţă arestaţi, dar concentrarea este pe programe sociale şi creştere economică pentru a crea locuri de muncă.
Antena3.ro

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close