Antena 3 CNN Externe Şcolile din Afganistan, închise trei săptămâni din cauza gripei porcine

Şcolile din Afganistan, închise trei săptămâni din cauza gripei porcine

Şcolile din Afganistan, închise trei săptămâni din cauza gripei porcine
Sursa foto: Scoala Afganistan
01 Noi 2009   •   19:46

Virusul AH1N1 nu cunoaşte graniţe. Toate şcolile din Afganistan vor fi închise în următoarele trei săptămâni din cauza infectărilor fără precedent cu gripă nouă. În acest timp canadienii au luat cu asalt centrele medicale pentru a se vaccina împotriva gripei AH1N1. Majoritatea elveţienilor şi francezilor refuză însă vaccinarea.

Autorităţile din Afganistan au luat măsuri drastice pentru prevenirea extinderii epidemiei de gripă nouă. Toate şcolile din Afganistan îşi vor închide porţile pentru că, potrivit Ministerului Educaţiei. În sistemul afgan de învăţământ sunt aproape opt milioane de copii şi tineri.

La Quebec, ministrul regional al Sănătăţii, a lansat un apel la calm după ce mii de oameni au format cozi de sute de metri în faţa spitalelor pentru a fi vaccinaţi. Situaţia rămâne tensionată şi în Ontario deoarece laboratorul care produce vaccinul vrea să reducă livrările. Canada a optat pentru antivirale cu aditivi care sporesc acţiunea de imunizare.

În Europa situaţia este diferită de la o ţară la alta. Ucraina a înregistrat până acum 39 de decese din cauza virusului AH1N1, în timp ce Bulgaria a cerut o suplimentare a dozelor de antivirale.

În Elveţia, conform unui sondaj, aproape 90 la sută din populaţia ţării refuză vaccinarea contra gripei noi. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în Franţa, deşi campania de imunizare a început deja.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 5.000 de oameni din toată lumea au murit din cauza infectarii cu virusul gripei AH1N1.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina scoli inchise Afganistan
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close