Antena 3 CNN Externe Secretarul General al NATO: Vom continua dialogul cu Rusia privind scutul antirachetă european

Secretarul General al NATO: Vom continua dialogul cu Rusia privind scutul antirachetă european

Secretarul General al NATO: Vom continua dialogul cu Rusia privind scutul antirachetă european
Sursa foto: Foto: ANP/ EPA
21 Mai 2012   •   12:43

NATO este dispusă să continue dialogul cu Rusia în privinţa scutului antirachetă european, a declarat duminică, la Chicago, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, citat de RIA Novosti şi Mediafax.
   
"Vom continua dialogul cu Rusia", a promis Rasmussen într-o conferinţă de presă organizată la deschiderea summitului NATO de la Chicago.
   
Conform acestuia, decizia de implementare a scutului antirachetă a fost luată de NATO cu scopul de a proteja populaţia ţărilor europene de o ameninţare balistică şi nu putea fi "blocată de Rusia".
   
"Este o decizie a NATO, dar am invitat Rusia să coopereze în acest domeniu, iar invitaţia noastră rămâne de actualitate", a subliniat Rasmussen. "Sper că Rusia îşi va da seama că este în interesul nostru comun să cooperăm privind scutul antirachetă", a precizat el.
   
Moscova şi Washingtonul au convenit la summitul NATO de la Lisabona, din 2010, să coopereze în domeniul scutului antirachetă european.

Totuşi, cele două părţi nu au ajuns la un acord privind arhitectura viitorului sistem, iar SUA refuză să ofere garanţii scrise că scutul nu va ameninţa potenţialul nuclear rus.
   

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close